Hvordan lages det ?


RABARBRA
Saft 

__________
Du trenger:

2 Kilo rabarbra
3 Liter vann
1 Sitron 
1 Vaniljestang
2 Kilo sukker
________________
1. Kok opp vann og rabarbra.
2. Ha i sitron oppdelt i biter 
(uten skall)
3. La det koke i 10- 15 minutter.
4. La kjelen stå litt uten varme.
(Her pleier vi å kose oss med rabarbragrøt 
som jeg lager samtidig)   
5. Finn frem et sile-klede og press ut all saften av avkoket.
6. Splitt en vaniljestang i to, skrap ut frøene og putt de opp i kjelen.
7. Kok safte sakte opp mens du gradvis tilsetter 2 kilo sukker
(Vi liker det litt søtt her i huset)
8. Sil saften igjennom te-sil eller lignende, flere ganger for å få saften ren.
(Jeg orker stort sett bare tre ganger, da blir jeg lei)
9. Hell på flasker
10. Dette er saft som skal blandes ut med vann, slik som vanlig saft.
Men husets tenåring vil helst drikke disse dyrebare dråpene uten å blande.

HÅPER DET SMAKER :-)

Gi meg gjerne tilbakemeldinger om det var vellykket og om du likte saften like godt som meg og mine :-)


Tilbake til:
Vannvittig deilig!

Eller

Start
 .